«Παιδί και Μαμά», ΝΕΟ τμήμα κεραμικής στον Άργιλο θεσσαλονκης. [ενώ συνεχίζονται παιδικό και ενηλίκων].

«Παιδί και Μαμά»  μαζί, είναι ένα νέο τμήμα του Πολιτιστικού Κέντρου Καλλιτεχνικήs Εκφρασηs 'ΑΡΓΙΛΟΣ', στο οποίο δίνει την δυνατότητα στο παιδί μαζί με την μητέρα του να γνωρίσουν την κεραμική τέχνη και να ψυχαγωγηθούν δημιουργικά.

513TD4IWXKL._SL500_SS500_.jpg

 Στο τμήμα δίνεται η δυνατότητα να κατασκευάσουν και να διακοσμήσουν διάφορα κεραμικά αντικείμενα κάτω από την καθοδήγηση της υπευθύνου , σε χώρο απόλυτα ασφαλή και ευχάριστο.

Παράλληλα συνεχίζονται από τον Ιανουάριο 2013 τα τμήματα ενηλίκων και παιδιών, στα οποία μπορούν να εγγραφούν και νέοι μαθητές.

Τμήμα Ενηλίκων

Σε ένα πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο παρέχεται θεωρητική  και πρακτική κατάρτιση ενώ θετικός παράγονταs είναι ο περιβάλλον χώροs και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται μέσα σ' αυτόν. Ανάμεσα στον καφέ, την μουσική και την κουβέντα, οι ενήλικες μαθητέs  λειτουργούν ως  ομάδα αλλά και ατομικά, με κύριο αντικείμενο την  δημιουργία κεραμικών. Διδάσκονται. Πηλοπλαστική, τροχός, διακόσμηση, κεραμική τεχνολογία, ιστορία κεραμικής  τέχνης. Κατά την διαρκεια της  χρονιάς πραγματοποιείται  σεμινάριο Τεχνικής RAKU.

Παιδικό Τμήμα

Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από πέντε χρονών.

Η ενασχόληση του παιδιού με τον πηλό αποκτά την μορφή παιχνιδιού. Μαθαίνοντας τιs ιδιότητες και την δυνατότητα του υλικού καθώς και τις διάφορεs τεχνικέs και την διαδικασία κατασκευηs αντικειμένων.

Ασκεί και αναπτύσσει  φαντασία, εφευρετικότητα, επιδεξιότητα δακτύλων και παλαμηs, υπομονή, επιμονή. Παράλληλα με την διδασκαλία τηs  κεραμικής, τα παιδιά ασχολούνται με δημιουργικές κατασκευές. {μασκεs, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, κολάζ, μπατίκ κ.α}, προσφέροντας στο παιδί συνολικά την χαρά της δημιουργίαs.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Κατά τη διαρκεια της σχολικής χρονιάς, υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίου και λυκείου, όπου γνωρίζουν την τέχνη της κεραμικής, κατασκευάζοντας και το δικό τους αντικείμενο.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.

ΣΤΕΦΑΝΟΥ  ΝΟΥΚΑ 9

ΧΑΡΙΛΑΟΥ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΤΗΛ. 2310-326921, 2310-307794, 6972435026